Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ολοκλήρωση Προγράμματος ΜΑΜΕΜ

Η τριετής πορεία του ΜΑΜΕΜ Project (http://www.mamem.eu) ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Άτομα με κινητική αναπηρία απέδειξαν πως με τα «ταξίδια» του «νου» και των «ματιών», πολλά μπορούν να επιτευχθούν. Έγιναν  πιο δραστήριοι στην διακίνηση πληροφοριών και μηνυμάτων μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και βελτίωσαν την επικοινωνία με την οικογένεια και τους φίλους τους.

Σκοπός του προγράμματος ήταν η ένταξη ατόμων με κινητικά προβλήματα στην κοινωνία, παρέχοντάς τους τη βασική ικανότητα να χειρίζονται υπολογιστές, με το βλέμμα και τη σκέψη τους ως «οδηγούς».

Τα σχόλια του Υπεύθυνου του Έργου εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν πολύ θετικά δηλώνοντας ότι " Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την ολοκλήρωση του έργου και είμαστε εντυπωσιασμένοι από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα, το οποίο ξεπερνά τα επίπεδα της τρέχουσας τεχνολογίας. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα φτάσει στην αγορά ως προϊόν".

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δρ. Σπύρο Νικολόπουλο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης CERTH που επέβλεψε και συντόνισε ερευνητικές ομάδες από 7 διαφορετικά σημεία του κόσμου. Επίσης ευχαριστούμε το Πανεπιστήμιο του Koblenz, του Eindhoven, της Θεσσαλονίκης, το ερευνητικό κέντρο του νοσοκομείου SHEBA του Ισραήλ, τις εταιρίες τεχνολογίας SMI και EB Neuro SpA της Ιταλίας, την ομάδα των Μελών του MDA Hellas που συμμετείχε στο πρόγραμμα καθώς και την κα Αγνή Μαριακάκη και τον κο Δημήτρη Αθανασίου για την αμέριστη βοήθειά τους.

Σύνορα στη σκέψη δεν υπάρχουν και αυτό το φιλόδοξο και εξαιρετικό εγχείρημα απέδειξε περίτρανα  πως δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο γι’αυτόν που θα προσπαθήσει!!!

Muscular Dystrophy Association