Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ζωγραφίζοντας ένα καλύτερο αύριο!

Το MDA Ελλάς συμμετείχε στο πρώτο συνέδριο του PEACE JAM στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε στο Αμερικάνικο κολλέγιο DEREE στις 3-4 Φεβρουαρίου 2018. Μέλη του MDA μαζί με μαθητές από σχολεία όλης της Ελλάδα, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του street artist Μάριου Σεντούκα και της αποφοίτου Σχολής Καλών Τεχνών Μαριάννας Κολλύρη, έδωσαν το δικό τους μήνυμα Ειρήνης. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, ζωγράφισαν πάνω σε ένα κάλυμμα κρεβατιού, ένα έργο τέχνης εμπνευσμένο από την ανάγκη για ευαισθητοποίηση του κόσμου στα 10 πιο επείγοντα προβλήματα που επηρεάζουν καθημερινά όλον τον πλανήτη!

Επίτιμος προσκεκλημένος του συνεδρίου ήταν ο Adolfo Perez Esquivel ο οποίος βραβεύθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 1980 για την υπεράσπισή των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Αργεντινή, ενώ παράλληλα παρευρέθηκαν και η γερουσιαστής Gail Schwartz, Senior Policy Advisor του Peace Jam και ο Alan Schwartz, General Counsel and Director of International Expansion.

Το PEACE JAM είναι ένας διεθνής οργανισμός με έδρα τις ΗΠΑ που ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια από 14 νομπελίστες ειρήνης όπως μεταξύ άλλων ο Dalai Lama, ο Desmond Tutu, η Jody Williams και άλλοι και αναπτύσσει καινοτόμα προγράμματα ώστε να καλλιεργήσουν οι νέοι τη σύγχρονη αντίληψη και τις ηγετικές ικανότητες που θα τους επιτρέψουν να συνθέσουν πρακτικές λύσεις για τις πολύπλευρες αναδυόμενες προκλήσεις.

Το έργο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης Global Call to Action όπου βραβευθέντες Βραβείων Νόμπελ προσκαλούν τους νέους ανθρώπους παγκοσμίως να συμμετέχουν στην αντιμετώπιση αυτών των 10 ζητημάτων και δημιουργούν την εκστρατεία One Billion Acts of Peace campaign. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο κίνημα πολιτών με το φιλόδοξο στόχο των 1 δισεκατομμυρίων πράξεων ειρήνης για το 2018!

Με την ευγενική υποστήριξη και φιλοξενία της εταιρείας COCO-MAT
Photo credit: Τζίνα Τσιλιμπή

Muscular Dystrophy Association