Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ειδική Μονάδα Νευρομυϊκών Παθήσεων Νοσοκομείου Πάτρας

Η τρίτη Ειδική Μονάδα Νευρομυϊκών Παθήσεων Πάτρας, ανήκει στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας, σε έναν πλήρη ανακαινισμένο και εξοπλισμένο χώρο από το MDA Ελλάς. Η Μονάδα δημιουργήθηκε με την αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ξεκίνησε τη λειτουργία της από τις 23 Σεπτεμβρίου 2009 απορροφώντας περιστατικά που ήταν ήδη καταγεγραμμένα στις ήδη δύο προϋπάρχουσες μονάδες καθώς επίσης και περιστατικά που είχαν προσέλθει κατά καιρούς στη Νευρολογική Κλινική του Π.Γ.Ν.Π. και ανήκουν στη συγκεκριμένη ομάδα παθήσεων. Η Μονάδα καλύπτει τις ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδος, Ιονίων Νήσων  Πελοποννήσου και όχι μόνο.

Με επιστημονικό υπέυθυνο την Διευθύντρια της Νευρολογικής Κλινικής, καθηγήτρια κα. Ελισάβετ Χρόνη και την ιατρική ομάδα που την πλαισιώνει στη προσπάθεια αυτή, εξυπηρετούνται εβδομαδιαίως συγκεκριμένος αριθμός ασθενών προσφέροντάς τους πλήρη ιατρικό έλεγχο από τις ειδικότητες που αφορούν τη πάθησή τους.

Τα Μέλη μας εξετάζονται ολιστικά με ένα σύνολο εξετάσεων τόσο κλινικών, όσο και παρακλινικών (ηλεκτρομυογράφημα, υπέρηχο νεύρων / μυών, σπιρομέτρηση, καρδιογράφημα, υπερηχοκαρδιογράφημα κ.α.) στις οποίες υποβάλλονται κατά τη διάρκεια πρωινού ωραρίου κάθε Τετάρτη και Παρασκευή. Τις  υπόλοιπες ημέρες, κατόπιν ραντεβού παρακολουθούνται έκτακτα περιστατικά κάθε ειδικότητας.

Το πλεονέκτημα αυτού του είδους παρακολούθησης είναι ότι το κάθε Μέλος εξετάζεται από συγκεκριμένη ομάδα ιατρών, παρακολουθείται η πορεία του και υπάρχει πλήρως ενημερωμένο ιατρικό ιστορικό. Πιο συγκεκριμένα, η Μονάδα διαθέτει τις εξής ειδικότητες:

  • Νευρολόγος
  • Ορθοπεδικός
  • Καρδιολόγος
  • Πνευμονολόγος
  • Φυσιοθεραπευτής
  • Νοσηλευτής
  • Λογοθεραπευτής
  • Εργοθεραπευτής
  • Ψυχολόγος

Επίσης σημαντικό στοιχείο της φροντίδας υγείας είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλής εξειδίκευσης από την πολυεπιστημονική ομάδα και τα μέλη της οποίας έχουν εξειδικευτεί και αφοσιωθεί στη διερεύνηση και υποστήριξη ασθενών με παθήσεις νεύρων / μυών.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και για προγραμματισμό της επίσκεψής σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στον κο Κάσδαγλη Νίκο στο τηλέφωνο 2613 603251 ή στο e-mail: mdapatras@gmail.com

Muscular Dystrophy Association