Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ειδική Μονάδα ΝΜΠ - Π.Γ.Ν.Θ. “ΑΧΕΠΑ” - Θεσσαλονίκη

Η Δεύτερη Ειδική Μονάδα Νευρομυϊκών  Παθήσεων Θεσσαλονίκης λειτουργεί από το 2007 στο Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ σε ένα πλήρη ανακαινισμένο και εξοπλισμένο χώρο από το MDA Ελλάς. Δημιουργήθηκε με την αποκλειστική χορηγία του κυρίου Δημήτρη Καλλιτσάντση, εις μνήμην των γονέων του και τα έξοδα λειτουργίας της καλύπτονται από το 2015 από το The Hellenic Initiative.

H Μονάδα εξυπηρετεί τις ανάγκες της Β. Ελλάδας και όχι μόνο, καθώς δέχεται και ασθενείς από την ΄Ηπειρο και τη Θεσσαλία. Στα 10 χρόνια λειτουργίας της, ο αριθμός των ατόμων με νευρομυϊκά νοσήματα που εξυπηρετούνται στη Μονάδα τριπλασιάστηκε, γεγονός που δείχνει πως εκτός από τους ασθενείς που εξυπηρετούνται στη Μονάδα της Αθήνας και άλλοι, νέοι ασθενείς, εμπιστεύονται τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας της Μονάδας μας. Σύνολο ο αριθμός των ασθενών που παρακολουθούνται ξεπερνάει τους 240, παιδιά και ενήλικες.

Η Δεύτερη Ειδική Μονάδα Νευρομυϊκών Παθήσεων εντάσσεται λειτουργικά και χωροταξικά στη Β΄ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική, της οποίας Διευθυντής είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής - Παιδοκαρδιολογίας, Ανδρέας Γιαννόπουλος. Το συντονισμό της επιστημονικής ομάδας έχει ο Διευθύντής της Κλινικής και τα μέλη Δ.Ε.Π. του Α.Π.Θ.

Τα Μέλη μας εξετάζονται ολιστικά με ένα σύνολο εξετάσεων τόσο κλινικών, όσο και παρακλινικών (σπιρομέτρηση, καρδιογραφήματα κ.α) στις οποίες υποβάλλονται κατά τη διάρκεια λίγων μόνο ωρών κάθε Δευτέρα πρωί. Τις υπόλοιπες ημέρες, κατόπιν ραντεβού παρακολουθούνται έκτακτα περιστατικά κάθε ειδικότητας.

Το πλεονέκτημα αυτού του είδους παρακολούθησης είναι ότι το κάθε Μέλος εξετάζεται από συγκεκριμένη ομάδα ιατρών, παρακολουθείται η πορεία του και υπάρχει πλήρως ενημερωμένο ιατρικό ιστορικό. Οι ιατροί είναι χωρισμένοι σε δύο ομάδες, παίδων και ενηλίκων. Πιο συγκεκριμένα, η Μονάδα διαθέτει τις εξής ειδικότητες:

  • Νευρολόγος
  • Ορθοπεδικός
  • Καρδιολόγος
  • Πνευμονολόγος
  • Φυσιοθεραπευτής
  • Νοσηλευτής
  • Ψυχολόγος
  • Λογοθεραπευτής

Για οποιαδήποτε πληροφορία και για προγραμματισμό της επίσκεψής σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα Σχορετσιανίτη Ελευθερία στο τηλέφωνο 2313 303534 ή στο e-mail: mnp_axepa@yahoo.gr

Muscular Dystrophy Association