Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πρόγραμμα Εθελοντισμού

ethelontismos-200x279

 

«Ο εθελοντισμός είναι μια αξία, ένα ιδεώδες, με αφετηρία και απόλυτο στόχο την κοινωνική προσφορά. Είναι ο πιο σοβαρός δείκτης της υγείας, τη ισορροπίας και του πολιτισμού μιας κοινωνίας».

Έχοντας ως βάση τις παραπάνω πεποιθήσεις το MDAΕλλάς οργανώνεται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορέσει να ενσωματώσει στη δομή του εθελοντές, οι οποίοι αναλόγως με τα ενδιαφέροντα και τη διαθεσιμότητα τους, θα αποτελέσουν μια υποστηρικτική αλυσίδα στο πολύτιμο έργο του Σωματείου.

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή υπήρξε υο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Συγκεκριμένα, οι ενέργειες του Σωματείου για τη προώθηση του εθελοντισμού, στο χρονικό διάστημα από 19/02/2008 έως 19/12/2008, συγχρηματοδοτήθηκαν κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωτικό Ταμείο.

Το πρόγραμμα οργανώθηκε ώστε να εφαρμοστεί σε τρείς Δήμους του Νομού Αττικής, απευθυνόμενο σε διαφορετικές ομάδες – στόχους, ανά Δήμο.

Δήμος Αμαρουσίου – 17/11/2008

Στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Λούρος», της Γενικής Μαιευτικής/Γυναικολογικής & Παιδιατρικής Κλινικής «ΜΗΤΕΡΑ», πραγματοποιήθηκε Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «Ανακουφιστική Φροντίδα και Εθελοντισμός». Οι καλεσμένες του MDAΕλλάς, ομιλήτριες κα. CyndaHyltonRushton, Phd, RN, FAAN(AssociateProfessor, JohnsHopkinsUniversity) και η κα. GailGeller, Sc.D.,M.H.S. (Professor, JohnsHopkinsUniversity– DepartmentofMedicine– BermanInstituteofBioethic), προσέφεραν στο ειδικά καταρτισμένο επιστημονικό κοινό, μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη η οποία άγγιξε τους ακροατές τόσο σε επίπεδο γνώσεων όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Επίσης η κα. Μ. Τσονιώτη, Κοινωνική Λειτουργός του Σωματείου και η κα. Κ. Γερασίμου, Νοσηλέυτρια, παρουσίασαν μια ολοκληρωμένη εικόνα των δράσεων του Σωματείου και της λειτουργίας της Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Δήμος Κηφισιάς – 03/12/2008

Στο ξενοδοχείο Semiramis πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα «Αναπηρία & Εθελοντισμός». Το τι σημαίνει «εθελοντισμός», ποιο είναι το πλαίσιο του Σωματείου, πως μπορεί να ενταχθεί και να προσφέρει εθελοντικό έργο στο MDA Ελλάς ένας εθελοντής, αλλά και ποιοι είναι οι άνθρωποι των οποίων η ποιότητα ζωής επιθυμεί να βελτιώσει το Σωματείο ήταν μερικά από τα ζητήματα στα οποία αναφέρθηκαν οι ομιλητές κα. Ε. Λαμπάρα (Μέλος του MDA Ελλάς με Νευρομυϊκή Πάθηση), κα. Μ. Τσονιώτη (Κοινωνική Λειτουργός του Σωματείου) και η κα. Αγγελική Κουρή (Ψυχολόγος).

Δήμος Πειραιά – 9-10-11/12/2008

Οι προγραμματισμένες δράσεις για το Δήμο Πειραιά περιλάμβαναν την πραγματοποίηση ενός τριήμερου φεστιβάλ εθελοντισμού ( με ενημερωτικά περίπτερα, ομιλίες και μια γιορτή) στο χώρο του Πανεπιστημίου Πειραιά, με τη βοήθεια του Συμβουλευτικού Σταθμού. Δυστυχώς η δράση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε λόγω κατάληψης υπό της οποίας τελούσε το Πανεπιστήμιο.

Μέσα από τις παραπάνω δράσεις δημιουργήθηκαν οι πρώτοι «ανθρώπινοι κρίκοι» αυτής της αλυσίδας και συνεχίζοντας τις δραστηριότητες μας με χαρά διαπιστώνουμε τη διαρκή ενδυνάμωση και επέκτασή της.

Muscular Dystrophy Association