Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εκπαιδευτικά Εργαστήρια

Στο "Σπίτι" μας λειτουργούν εβδομαδιαία εκπαιδευτικά εργαστήρια. Φέτος κατά τη χρονική περίοδο Οκτώβριος 2016 - Μάιος 2017, θα πραγματοποιηθούν τα εξής Εργαστήρια:

  • Θεατρικό Εργαστήρι: 1 φορά / εβδομάδα: 3 ώρες

Φέτος το Θεατρικό Εργαστήρι ανοίγει μια καινούρια ενότητα στην θεατρική πρακτική που εφαρμόζαμε μέχρι τώρα. Με αφορμή την εξάμηνη παραμονή της συντονίστριας, κα Αννίτας Καπουσίζη, στην Αμερική σε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τα θεατρικά δρώμενα με την Alexander Technique και την έρευνα σε νευρολογικό και φυσιοθεραπευτικό επίπεδο, θα δουλέψουμε σε ένα καινούριο πλαίσιο, τόσο πρακτικά, όσο και θεματικά. Το μάθημα θα γίνεται μέσω skype ως το Μάρτιο και ο στόχος θα είναι η δόμηση της καινούριας παράστασης του εργαστηρίου μαζί με την πρακτική εφαρμογή θεωριών και ασκησιολογίας που θα αναπτύσσει η συντονίστρια κατά την παραμονή της στην Αμερική.

  • Εργαστήρι Ηλεκτρονικών Υπολογιστών: 1 φορά / εβδομάδα: 2 ώρες

Μαθήματα για τις Ψηφιακές Τεχνολογίες, το Διαδίκτυο και την εφαρμογή τους, ως μέσα πολιτισμού, διαδραστικότητας, επικοινωνίας και δημιουργίας.

  • Εργαστήρι Ισπανικών: 1 φορά / εβδομάδα: 2 ώρες

Μαθήματα Ισπανικής Γλώσσας και επαφή με την Ισπανική κουλτούρα.

  • Χορός: 1 φορά / εβδομάδα: 2 ώρες

Μαθήματα χορού με την μέθοδο του αυτοσχεδιασμού για να βοηθήσει την καλλιτεχνική εξερεύνηση και έκφραση μεταξύ των ανθρώπων με και χωρίς αναπηρία.

  • Εργαστήριο Αναπνευστικών Ασκήσεων: 1 φορά / εβδομάδα: 2 ώρες

Αναπνευστικές ασκήσεις, κατάλληλες για όλες τις ηλικίες, μέσα από τις οποίες θα μάθουμε να εισπνέουμε στην κοιλιά και την ίδια εισπνοή να την ανεβάζουμε στο πίσω μέρος της σπονδυλικής μας στήλης στο ύψος της καρδιάς και μετά να εκπνέουμε. Παράλληλα θα μάθουμε την ισόποση αναπνοή. Όλα αυτά με πολλή φροντίδα και χωρίς καμία προσπάθεια. Μέσα από αυτές τις τεχνικές μπορούμε να επιτύχουμε σταθερότητα και ηρεμία στο σώμα, στο νου και το πνεύμα.

  • Εργαστήριο Ζωγραφικής: 1 φορά / εβδομάδα: 2 ώρες

Ένα εργαστήριο προσανατολισμένο στην έκφραση της φαντασίας και των συναισθημάτων μέσα από τις βασικές τεχνικές και δεξιότητες της τέχνης της ζωγραφικής.

  • Λογοθεραπεία:

Η συχνότητα, ο χρόνος και ο τρόπος πραγματοποίησης των συνεδριών της Λογοθεραπείας θα πραγματοποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες των Μελών που θα δηλώσουν συμμετοχή

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Κοινωνική Λειτουργό, κα Μωραΐτη Γεωργία, στο 210 3616980 -1.

Muscular Dystrophy Association